Renew Servis atau Tukar Baru Berbaloi?

Selepas kontrak mesin Coway anda telah tamat sama ada anda beli secara tunai atau sewa beli, mesin penapis anda telah sah menjadi hak milik anda. Jadi, anda mempunyai 3 pilihan untuk penjagaan mesin bagi tahun berikutnya. Jom saya kongsikan kepad anda

  1. Trade in mesin lama anda kepada mesin baru dengan harga yang lebih murah. Anda dapat mesin baru, waranti dan servis seperti anda beli dahulu.
  2. Renew Service Membership dimana ia merangkumi waranti penuh produk, penukaran alat ganti, servis setiap 2 bulan dan juga penukaran filter secara berkala untuk tempoh 1 tahun. Setiap model berlainan harga Service Membership ni.
  3. Servis produk anda sendiri. Bila produk dah jadi hak milik, anda boleh buat ikut suka, nak servis sendiri atau biarkan sahaja jadi tukun. Jika anda nak servis dan tukar filter sendiri, boleh tiada masalah tapi segala kerosakan adalah dalam tanggungan anda sendiri kerana tiada lagi waranti dari pihak Coway tau.

Apa pun pilihan anda, anda sahaja yang tentukan mana yang lebih menguntungkan dan beri kebaikan kepada anda. Harap artikel kali ini beri manfaat kepada anda.

Buat pilihan dengan bijak ya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Sekarang